Тайфи Мекльов, който разпространи опасна за здравето спиртна напитка в Якоруда, довела до

...
Тайфи Мекльов, който разпространи опасна за здравето спиртна напитка в Якоруда, довела до
Коментари Харесай

Продавачът на ракията-убиец остава на топло за 4 г. и половина

Тайфи Мекльов, който разпространи опасна за здравето спиртна напитка в Якоруда, довела до гибелта на шестима мъже през 2015 година, днес към този момент е в пандиза. За това информира Окръжната прокуратура в Благоевград, представена от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, Тайфи Мекльов бе задържан по обвиняване за произвеждане и търговия с метилов алкохол. След потреблението на ракията-убиец още осем души получиха междинни телесни повреди, временно рискови за живота. Те имали недоволства от главоболие, болки, гадене, нараснало кръвно налягане, притъмняване пред очите, разстройване в зрението, както и изпадане в положение на кома.

В хода на досъдебното произвеждане е открито, че продаваната и подаряваната от Тайфи Мекльов ракия съдържа метилов алкохол (металнол) с централизация над оптимално допустимото.

Окръжният съд в Благоевград призна Мекльов за отговорен за закононарушение, осъществено по несъобразителност и му наложи наказание " отнемане от независимост " за период от пет години.

След обжалвания 4 години и 6 месеца затвор е окончателната присъда, като към този момент е влезнала в действие. Тази заран мъжът е наведен в пандиза в Бобов дол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР